YT Katana - шаблон joomla Новости
 • welkomopdewebsite
 • bannerGGF2
 • bannerGGF4

Turnsters gymnastiekvereniging Eugenia Hollandscheveld in actie

Hoogeveen – Op zaterdag 3 februari 2018 vond de eerste turnwedstrijd  RWS B plaats in Hoogeveen.

Op de hele vroege en koude zaterdagmorgen van 3 februari mochten onze turnsters Lise Giethoorn en Isan Strijker aantreden op de 1e RWS B wedstrijd in deze regio. Ze gingen de wedstrijd in met de nodige zenuwen maar ook met de doelen om plezier te maken en goed te presteren. De toestelvolgorde was voor hen perfect: sprong, brug, balk en als laatste vloer. Zowel Lisa als Isan sprongen beide hun overslag met trampoline met als resultaat een 10,025 en een 9,650, een mooi begin van de wedstrijd. Als 2e toestel stond de brug ongelijk voor de dames klaar. Beiden turnen hun oefening naar wat ze kunnen op dit moment. Door een blessure in de laatste maand was het voor Isan testen wat er mogelijk was. Met een 5,750 turnde zij een nette oefening qua uitvoering. Het lagere cijfer was te wijten aan de inhoud.  Lise turnde 10,150, een prima oefening wat haar een plaats voor de toestelfinales opleverde. Het volgende toestel balk is voor velen een lastig en soms vervelend toestel, Lise en Isan waren er ook wel enigszins zenuwachtig voor. In de wedstrijd was daar niet veel van te merken. Isan scoorde met een nette en valvrije oefening een 10,200. Dit cijfer leverde haar een plaats voor de toestelfinales op waar ze trots op kan zijn. Lise had een mooie oefening maar door 2 keer de balk te moeten verlaten kwam ze tot een 9,750 en een 4e plaats op het toestel was haar deel. Voor de volgende wedstrijd een prima perspectief op een mooi resultaat. Tot slot stond de 12 x 12m vloer op hen te wachten. Na lekker even wat series te hebben ingeturnd mocht Lise als 1e starten op haar favoriete toestel. Ze had een mooie muziek en choreografie in elkaar gezet met daarin de turnelementen en verbindingen verwerkt. Met een uitgangswaarde van 3,2 punten en een score van 11,950 punten was ze super blij en tevreden. Dit leverde haar de 1e plaats op het toestel op en plaatsing voor de toestelfinales. Isan mocht daarna als 2e haar oefening uitvoeren. Gelet op de net herstelde blessure heeft ze optimaal gepresteerd. De uitgangswaarde van 3,0 punten en een juryscore van 9,850 zijn prima voor dit moment en zijn een mooi uitgangspunt voor de 2e wedstrijd op 24 maart. Lise is in de einduitslag 1e geworden met een totaalscore van 41,875 punten en direct geplaatst voor het provinciaal kampioenschap. Isan is met 35,450 op een 10e  plaats geëindigd. 

Ook Esmée, Sophie en Djoeke moesten in de vroege ochtend al klaar staan. Esmée had in de trainingen laten zien dat ze er helemaal klaar voor was. Ieder toestel ziet er geweldig strak uit. Tijdens de wedstrijd ging er helaas even iets mis op vloer, waardoor ze net buiten het podium op de vijfde plek terecht kwam, maar ze heeft zich wel geplaatst voor het provinciaal kampioenschap. Sophie draaide een goede wedstrijd en wist te laten zien dat ze dit jaar aan haar netheid heeft gewerkt. Ze eindigde op een nette tiende plek. Djoeke turnde dit jaar een niveautje hoger dan vorig en dat is al een hele prestatie. Ze had de nodige zenuwen bij de oefeningen, maar ze heeft ook laten zien dat ze echt op dit niveau hoort. Ze werd 11de. 

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Bernice Paerels. Zij turnt in de categorie jeugd 2 4e divisie niveau F. Bernice startte haar wedstrijd op de vloer. In haar vloeroefening op muziek turnde zij een goede arabier flick-flack salto. Daarnaast turnde zij een aantal mooi uitgevoerde gymnastische sprongen waarmee zij liet zien dat ze erg lenig is. Op de vloer behaalde zij dan ook haar hoogste score, een 10.950. Daarnaast heeft Bernice laten zien dat zij ook op de sprong, aan de brug en op de balk nette oefeningen kan laten zien. Bernice eindigde zaterdag op een keurige 4e plaats met een puntentotaal van 41.950.

In de derde ronde turnden Lynn Vos, Mare Cappendijck, Iris Winkel en Emma Bremer. De meiden hebben hele mooie prestaties neergezet. Lynn turnde op de vloer een nette oefening met arabier flickflack. Haar sprongen zoals de loopwissel, hele draai sprongen en pirouette had zij netjes geturnd. Lynn behaalde een 14e plek als eindresultaat. Mare was erg sterk op het onderdeel balk. Zij turnde een stabiele oefening met een radslag en tot slot een salto achterover af. Zij heeft zich hiermee ook direct geplaatst voor de toestelfinales. Mare behaalde een 7e plek. Iris was erg sterk op het onderdeel vloer. Door de nette afwerking en mooie attitude kreeg zij op dit toestel een 12.250. Iris werd 5e in het eindresultaat. Emma turnde een hele stabiele wedstrijd met als uitblinker een boogje op balk. Zij mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de laatste ronde was het de beurt aan Madelon ten Cate. Zij turnde erg sterk op het onderdeel balk. Hier liet zij onder andere een radslag en een handstand zien. Door een vergeten onderdeel op vloer miste zij net een podiumplek. Madelon behaalde een keurige 4e plek. 

In de vierde wedstrijdronde kwamen voor Eugenia uit Valerie Kuik, Ilse Schelhaas en Cécile Winkel.

Zij turnen alledrie in de categorie junior 4e divisie niveau E. Zij startten hun wedstrijd op de balk. 

Valerie liet een stabiele balkoefening zien en turnde op de balk een mooie radslag tot stand. Ook

Ilse Schelhaas wist haar zenuwen te bedwingen en bleef met alle onderdelen op de balk staan. Cécile Winkel liet op de balk zien dat zij heel netjes kan werken. Ondanks dat zij twee keer van de balk viel behaalde zij toch een score van 9.300 op dit onderdeel. Op de vloer liet Cécile prachtige gymnastische sprongen en sprongseries zien. Op dit onderdeel behaalde zij maar liefst een score van 12.500 punten waarmee zij de hoogste score behaalde op vloer in haar categorie. Ilse Schelhaas turnde een mooie overslag salto tot stand en Valerie Kuik sprong een mooi uitgevoerde arabier salto.

Op de sprong lieten alledrie de turnsters zien dat zij goed kunnen springen. Het laatste onderdeel was de brug. Valerie liet een prachtige oefening zien en turnde de verschillende onderdelen goed achter elkaar door. Op de brug behaalde zij een score van 10.600 punten, de hoogste score op de brug binnen haar categorie. Ook Cécile turnde alle onderdelen achter elkaar door. Ilse Schelhaas liet zien dat ze over een goed doorzettingsvermogen beschikt door na een val van de brug haar oefening netjes af te ronden en alles keurig achter elkaar door te turnen. Zij behaalde op dit onderdeel een score van 8.100 punten. Valerie, Ilse en Cécile hebben een goede wedstrijd geturnd. Ilse Schelhaas behaalde een keurige 5e plaats, Cécile Winkel werd 4e en Valerie Kuik behaalde een mooie 1e plaats met een puntentotaal van 44.675 punten. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie wedstrijd.

 

foto Valerie

Onze adverteerders

 • bandenbeurs269x200
 • bouwfix269x200
 • bremer269x200
 • bruins269x200
 • camping269x200
 • Edas 269x200
 • eising269x200
 • ek269x200
 • epkuik269x200
 • geertschonewille269x200
 • Gordijnshop logo mail
 • hansjutstra
 • ibt269x200
 • janassen269x200
 • kleine269x200
 • Koekoekmode269x200
 • lammert269x200
 • lijster269x200
 • martens269x200
 • Mulderij2 269x200
 • royal269x200
 • TCM269x200