YT Katana - шаблон joomla Новости
 • welkomopdewebsite
 • bannerGGF2
 • bannerGGF4

Eugenia turnsters behalen 24 medailles op toestelfinales

Zuidwolde – Afgelopen zaterdag 9 juni 2018 vonden de toestelfinales RWS A en B plaats in de Wessels Boerhal in Zuidwolde. Eugenia was flink vertegenwoordigd deze wedstrijd. 

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Ilse Schelhaas, Valerie Kuik, Cécile Winkel, Maureen Elzinga, Quincy Boers, Lise Bremer, Isan Strijker, Lise Giethoorn en Madelon ten Cate. 

Valerie, Ilse en Cecile hadden zich alledrie geplaatst voor de sprong. Hier lieten alledrie de turnsters een mooie halve draai in en halve draai uit zien. Cécile behaalde voor haar sprong een gouden medaille. In de volgende toestelronde turnden Valerie en Ilse allebei een nette brugoefening. Valerie turnde haar hele oefening achter elkaar door en behaalde op dit onderdeel een zilveren medaille.

Valerie en Ilse turnden ook de toestelfinale balk. Zij lieten hier beiden voor het eerst een losse radslag als opsprong zien. Ze turnden beide een stabiele oefening zonder val. Ilse en Cécile mochten ook nog hun vloeroefening laten zien. Ilse turnde hier erg goede sprongseries op, waardoor ze met een bronzen medaille naar huis mocht gaan!

Maureen turnde haar finales op de balk en vloer. Op balk is Maureen altijd erg stabiel en strak en turnt ze moeilijke combinaties van B- en C-sprongen. Ondanks een val behaalde ze daardoor alsnog het brons. Ook op vloer liet Maureen een sierlijke oefening zien met een goede overslag-streksalto tot stand. 

In ronde vier was het de beurt aan Quincy Boers. Ondanks een blessure wilde Quincy graag haar oefening aan de brug turnen. Alhoewel Quincy één keer van de brug viel, wist ze haar oefening tot een goed einde te brengen.

Madelon mocht haar toestelfinale op balk turnen. Madelon had hier erg goed voor geoefend en dat was te zien. Madelon bleef met alle onderdelen staan en turnde zelfs een radslag-streksprong af!

Lise mocht bij alle toestellen aan de bak en Isan bij 3 van de 4 toestellen. De afgelopen periode hadden we nog mooi de tijd gehad om de oefeningen bij te schaven. Isan en Lise mochten als eerste starten op vloer. Lise liet de oefening van het provinciaal kampioenschap zien en werd beloont met een 11,600, Isan mocht daarna en liet haar nieuwe oefening met nieuwe muziek zien, hoewel de combinatie van 3 elementen nog lukte bij het inturnen en we daarom voor de veilige combinatie kozen, werd haar oefening met een 9,950 gewaardeerd. Met een 1e plaats voor Lise en een 3e voor Isan een prima begin. Op sprong hebben Lise en Isan hun mooiste sprongen laten zien, Lise kon de 2e sprong nog opwaarderen met een half in en half uit en werd mede daardoor 1e in haar categorie met een gemiddelde van 10,975. Lise mocht als 3e toestel aan brug turnen, met haar sobere maar netjes geturnde oefening die ook de jury aan het lachen bracht kreeg ze 10,650 punten, wat genoeg was voor de 3e 1e plaats. Als laatste mochten zowel Isan als Lise op balk hun afsluitende oefening uitvoeren. In de vorige wedstrijden lagen ze beide dicht bij elkaar qua puntenaantal. Isan mocht als eerste haar oefening uitvoeren, met een stabiele oefening werd die gewaardeerd met een 10,500. Als laatste mocht Lise op de balk, met een paar lastige en iets moeilijkere onderdelen, maar met een paar instabiele momenten op de balk was het spannend hoe de jury dit zou waarderen. De oefening kreeg van de jury 10,550 punten, dichter bij elkaar kan bijna niet. Bij de prijs uitreiking stonden Lise en Isan op de 1e en 2e plaats.

In de tweede wedstrijdronde kwamen voor Eugenia uit Fabienne van Dijken, Alisia Scholing, Emma Bremer, Iris Winkel, Lynn Vos en Mare Cappendijck.

Fabienne en Alisia waren in de eerste toestelronde aan de beurt op brug. Beide dames turnden een erg nette en gespannen oefening. Alisia werd beloond met een bronzen medaille. Naast de brug, had Fabienne zich ook geplaatst voor de onderdelen balk en vloer. Ook op deze onderdelen liet Fabienne zien dat ze hele nette oefeningen kan turnen.

Emma, Iris en Mare mochten alledrie deelnemen aan de toestelfinale balk. Emma had een nette oefening met voor het eerst een salto achterover af. Mare turnde een super strakke oefening en heeft hiermee een bronzen medaille behaald. Iris turnde vandaag erg strak en heeft dan ook de zilveren medaille in ontvangst mogen nemen! Emma had ook een toestelfinale brug. Emma had een grote blaar, maar heeft toch een nette oefening geturnd. Ook mocht zij vandaag op sprong turnen waar zij voor het eerst een mooie half in half uit heeft geturnd. Lynn had als enige van de 4 een toestelfinale vloer, wat erg knap is. Lynn turnde deze oefening dan ook super strak met een mooie dubbele flikflak! 

In wedstrijdronde drie was het de beurt aan Esmee Hooge, Sophie Tichelaar, Bernice Paerels, Sigrid Vos, Xanti Marissen en Noa Tichelaar.

Esmee mocht turnen op vloer, brug en sprong. Esmee had een nette brug oefening en een mooie vloeroefening met een erg mooie arabier flikflak. Op sprong turnde Esmee een mooie overslag en een hoge salto, waarmee zij de 3e plek heeft behaald! Ook Sofie mocht vandaag op sprong turnen. Sofie sprong een erg hoge salto en kon deze salto zelfs tot stand turnen. 

Bernice had zich geplaatst voor twee toestellen, de brug en de sprong. Bernice liet twee keer een nette overslag over de pegasus zien. Daarna turnde zij een erg mooie brugoefening, waarin alle onderdelen achter elkaar door geturnd werden. Voor dit onderdeel behaalde Bernice een gouden medaille. 

Ook Sigrid kwam uit op het onderdeel brug en turnde een hele nette oefening. Sigrid en Xanti waren beide geplaatst voor de toestelfinale balk. Sigrid turnde 2 weken geleden nog de landelijke finale op balk, maar vandaag had ze pech door 2 keer van de balk te vallen. Xanti daarentegen turnde erg strak met een mooie wisselspagaat en arabier tot stand. Zij ging dan ook verdiend met het goud naar huis! Noa, Sigrid en Xanti mochten ook nog uitkomen op de vloer. Noa turnde een erg strakke oefening. Sigrid liet zien dat zij mooie wijde spagaatsprongen kan maken. Xanti turnde erg goede sprongseries en hoge sprongen met goede landingen en daarom mocht ze ook op dit toestel met het goud naar huis! 

In de laatste wedstrijdronde kwamen voor Eugenia uit Sanne Koops, Nora Lynn Otten, Leonie Kuik, Rachel Kleine, Wietske Koster, Anne-Lin Zwiep en Judith Okken.

Sanne en Nora Lynn lieten allebei een hele nette en stabiele oefening op de balk zien. Beide dames vielen niet van de balk. Nora Lynn behaalde op dit onderdeel een mooie bronzen medaille. Nora Lynn turnde ook een mooi uitgevoerde vloeroefening met daarin een arabier flick-flack en een overslag met kaats. Voor deze oefening behaalde zij een zilveren medaille. Sanne liet op het onderdeel sprong en overslag over de pegasus en een mooie salto tot stand zien. 

Leonie mocht vandaag op vloer en sprong turnen. Leonie had een strakke vloer oefening met mooie sprongen tot stand. Op sprong turnde Leonie erg strak. Ze maakte een nette streksalto tot stand en een erg mooie overslag met harde afduw. Leonie was dan ook 2e op sprong! Rachel turnde vandaag sprong en brug. Op sprong turnde zij 2 keer een nette half in half uit. Op brug turnde Rachel erg strak en had zij mooie hoge opzwaaien. Rachel mocht dan ook 2 gouden medailles mee naar huis nemen! 

Wietske had zich weten te plaatsen voor 3 toestelfinales. Ondanks dat ze woensdag geblesseerd raakte aan beide enkels, wilde ze toch graag meedoen en dit ging ondanks de pijn erg goed. Ze wist dan ook de 5e plaats op balk te behalen, de 4e plaats op sprong en op vloer behaalde ze dankzij een knappe schroef voorover en achterover met de bronzen medaille! Anne-lin turnde op de vloer een mooie oefening met erg hoge wisselspagaten. Op sprong liet zij een goede half in – heel uit en een erg strakke overslag hele draai zien, waardoor ze daarop verdiend het brons veroverde. Judith liet een erg sierlijke en strakke vloeroefening zien, waarbij ze vooral uitblinkt met moeilijke combinaties van B-sprongen. Zij behaalde hierop dan ook heel goed een 5e plek. 

 

 

 

PHOTO-2018-06-12-22-32-21.jpgPHOTO-2018-06-12-22-32-23.jpgPHOTO-2018-06-12-22-32-22.jpgPHOTO-2018-06-12-22-32-20.jpg

PHOTO-2018-06-12-22-31-47.jpg

 

 

 

Onze adverteerders

 • bandenbeurs269x200
 • bouwfix269x200
 • bremer269x200
 • bruins269x200
 • camping269x200
 • Edas 269x200
 • eising269x200
 • ek269x200
 • epkuik269x200
 • geertschonewille269x200
 • Gordijnshop logo mail
 • hansjutstra
 • ibt269x200
 • janassen269x200
 • kleine269x200
 • Koekoekmode269x200
 • lammert269x200
 • lijster269x200
 • martens269x200
 • Mulderij2 269x200
 • royal269x200
 • TCM269x200