Steps

Wat doen wij tijdens de les? We beginnen met een warming-up. Hierbij doen we pasjes en bewegingen op de grond en ook op de step.
 
Als we klaar zijn met het opbouwen en het dansje kennen, gaat de muziek wat sneller en doen we het dansje een paar keer achter elkaar. Een step is een rechthoekig blok waar je pasjes op kunt doen. Na de warming up hebben we twee blokjes met pasjes die we langzaam opbouwen tot een dansje met bijvoorbeeld draaien en over de step.
 
De warming-up duurt gemiddeld 10 minuten en het opbouwen en het dansje doen we in ongeveer 30 minuten. We hebben dus nog 20 minuten over om oefeningen ten behoeve van de buikspieren, armspieren en/of beenspieren te doen. Hierbij gebruiken we gewichtjes en soms ook een matje waar we de oefeningen op doen.
 
Als we klaar zijn met de spieroefeningen doen we de cooling-down op een matje op lekkere ontspannen en rustige muziek. We rekken en strekken de spieren die we tijdens de les gebruikt hebben.
 
Tijdens de les zul je een opbouw ervaren. Je spieren worden warm (warming-up), je hartslag gaat omhoog bij het dansje en vlak voordat we klaar zijn met het stepgedeelte zal je hartslag een zekere piek halen. Waarbij dus een goeie vet verbranding zeker aan de orde is. De ene les zal je zwaarder vallen dan de andere les. Maar eenmaal thuis op de bank heb je zeker een voldaan gevoel.

 

Jazz

Jazz is ritmische gymnastiek. Op dit moment bestaat de groep uit ongeveer 12 dames. Binnen de groep is altijd nog ruimte voor nieuwe leden. Iedereen die van dansen houdt en het leuk vindt om te dansen, is natuurlijk van harte welkom. Elke keer als er een nieuwe dans moet worden gemaakt, zullen er ook nieuwe technieken aan te pas komen. De juiste houding is daarbij belangrijk. Daar wordt dus aandacht aan besteed. Verder worden allerlei vormen en lichaamsdraaien geoefend. Je leert aanvoelen welke bewegingen en draaien gedanst worden op bepaalde delen van de muziek.

 
Kom gezellig een keertje meedoen en ervaar het zelf!

Sponsoren

Wij danken onze sponsoren voor hun bijdrage aan onze vereniging. Ook sponsor worden? Contact ons voor de mogelijkheden.